Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Echte Surinaamse Recepten

  • Yolanda

    Dit forum is vooral handig om recepten op te plaatsen. De startpagina kan alleen links plaatsen naar bestaande websites, maar via dit forum kunnen losse recepten worden geplaatst.

    Ik zal zelf beginnen met een recept…:)

    Hete Ketjapsambal:

    wrijf wat pinda's of pindakaas fijn met 3 teentjes knoflook. Doe er wat gedroogde pepers of verse rode peper bij plus wat zout, vetsin en suiker, daarna een klein beetje trassi en een mespunt ketumbar. Alles goed wijnfrijven. Dan beetje voor beetje zoete Ketjap-A erbij doen tot het een mooie hoeveelheid is. Doe er op het laatst een beetje gesneden peterselie doorheen en eventueel wat gefruite uitjes.

    Deze ketjapsambal is lekker bij geroosterde kip-sate en nasi.

  • Dennis

    In navolging van Yolanda kunnen wij van surinamcooking.com niet achterblijven.

    Hier een klein recept voor het maken van Pindasaus:

    Benodigdheden:

    * 1 teentje fijngestampte knoflook

    * 2 theelepels gember

    * 1 halve pot pindakaas

    * 1 kop melk of water

    * 1 theelepel tomaten puree

    * 3 eetlepels ketjap

    * 2 eetlepels olie

    * 1 eetlepel azijn

    * 1 madam jeanette peper( alleen de schil niet de zaadjes)

    * 1 theelepel laos

    * zout naar smaak

    Bereiding:

    1. Gebruik het liefst een steelpan. Doe de olie, knoflook, peper en gember in de pan daarna de tomaten puree. Gebruik alleen zacht vuur omdat het anders aan brandt en dan niet meer lekker smaakt.

    2. Doe daarna de pindakaas erbij en blijf goed roeren. Roer tot de pindakaas een gladde structuur heeft. Je zal zien dat het wat dikker wordt doe daarom steeds geleidelijk de melk/water erbij.

    3. Vervolgens doe je de ketjap en de azijn erbij. Vergeet niet steeds te roeren. Als laatste doe je de theelepel laos erbij. Blijf steeds goed roeren. Als de saus nog te dik is kan je er nog wat meer melk/water bij doen. Daarna moet je natuurlijk wel even proeven of de zout voldoende is en eventueel zout naar smaak bij doen.

    Deze pindasaus is lekker bij kipsaté maar ook bij andere gerechten zoals Petjil of bakabana (pisang goreng).

    Groeten Dennis

    Van het Team van SurinamCooking.com

  • Yolanda

    Hoi Dennis,

    Bedankt voor het recept! Misschien kun je het ook plaatsen op de hyves voor surinaams eten? http://www.surinaamseten.hyves.nl

    Hoe meer recepten, hoe meer er gesmuld kan worden..hahaha

    Alvast bedankt!

    groetjes

    Yolanda

  • arie

    lijkt ons lekker bedankt