Weet iemand een recept van Lotus? Er wordt naar gevraagd onder de berichten van ‘jammer’.
Alvast bedankt!
Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.
Naar overzicht van alle forumsOndertussen op een forum (Sranan Kukru) dit recept gevonden:
Je hebt nodig trassie,peper, tamarinde en bruine suiker.
Je gaat trassie met peper fijnwrijven. Dan in pan koken met een kopje water. Zet dan een eetlepel suiker in en tamarinde. Goed roeren. Als te dik dan zet je nog een beetje water in. Als te waterig zet dan nog wat beetje suiker in. Als goed is doorgekookt dan uitzetten en laten afkoelen.
Let op: als lotis afgekoeld is dan wordt het( door de suiker) echt dik.
Je moet maar kijken hoeveel je gaat maken en hoeveel lepels suiker in doet.Desnoods probeer je eerst met klein beetje suiker in te doen en kijken hoe dik je wilt.
Hallo Yo,
Ik heb jou recept voor lotis vandaag geprobeerd. Het is niet gelukt zoals ik het wilde.
in de lotis was volgens mij teveel trassie in gekomen hahaha.
Stond er in dat recept wat je het gevonden ook de hoeveelheden beschreven van alle ingredienten? Die wil ik namelijk wel weten.
Ik hoor vast nog wel van je hierover.
Groetjes Bajnath
Hoi Bajnath,
Volgens mij is Lotis de Surinaamse naam voor Roedjak Djawa of Ruja manis.
Ik vond dit recept, misschien heb je iets aan de hoeveelheden?
3 rode lomboks (Spaanse pepers)
2 eetl ketjap manis
1/2 eetl asem
2 eetl water
1 eetl gula jawa geraspt
1 theel trassie
Kijk eens op deze link http://www.kokkieblanda.nl/Content/cid=24.html.html
Er staan meerdere recepten voor Rujak.
groetjes
Yo
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?